Objectius

El paper de la fruita en l’alimentació

Els objectius del Cosmofruita són:

Apropar la realitat del sector fruiter a la societat

Informar de la cadena de valor de la fruita i els sectors que involucra

Conscienciar en estacionalitat, sostenibilitat, proximitat i malbaratament

Impactar en els sentits i en les percepcions dels visitants

Provocar la reflexió envers les nostres decissions diàries

Transformar la nostra relació amb els aliments i amb el nostre entorn

El sector primari i el seu valor

El sector agro ha estat i és el motor econòmic de Catalunya, però l’allunyament progressiu de la societat envers el camp, ens priva de coneixements que havien estat part del nostre imaginari col·lectiu.

Amb la fruita com a fil argumental, el Cosmofruita recupera aquell coneixement del sector primari i valoritza uns productes, unes professions i un estil de vida que defineix el nostre territori. L’objectiu és entendre la importància de la producció local i de proximitat en la seva acció de preservar les tradicions i en el seu vessant més sostenible de: minimització d’emissions de CO2, protecció de la biodiversitat, manteniment de l’economia i fixació de la població.

Reflexió sobre la dieta i l’impacte de les nostres decisions

Amb l’objectiu de millorar la nostra alimentació i la nostra salut i contribuir a la sostenibilitat del planeta, el Cosmofruita vol provocar una reflexió al voltant de la nostra dieta i l’impacte que les nostres decisions causen en la nostra propia salut, en el medi, en l’economia, en les persones i en el nostre futur com a espècie.

El Cosmofruita vol recuperar un relat de la fruita amb el que les ciutadanes i els ciutadans del nostre territori se sentin identificats i assumeixin com a pròpia una història, una realitat i un futur comú.

Què diuen de Cosmofruita?

Properament...